Домашно сладко от зелени орехчета


Сладко от зелени орехчета


Подбират се еднакви по големина зелени орехчета,чиято черупка още не се е втвърдила и ядките са неоформени.Кората им се обелва тънко и гладко и се пускат в подкиселена с 0,5% лимонена киселина вода,за да не почернеят.След това орехчетата се изваряват в две или три води за по 15 мин.за да омекнат,и след всяко изваряване се охлаждат със студена вода.В последната вода за изваряване се поставя парченце син камък ,за да запази зеленият им цвят.За 1 кг орехи се приготвя сироп от 1,2 кг захар и 400 мл вода. Сладкото се вари,докато се получи необходимата гъстота на сиропа.Няколко минути преди да се снеме от огъня ,се поставя 7,5 г лимонена киселина. По желание преди де се поставят в сиропа,във всяко орехче се набожда парченце портокалова кора,като в орехчето се прави малка дупчица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>